Wednesday, March 10, 2010

deti



Hovorí sa, že deti sú darom od Boha. Silná káva. Keď behám po byte ako talianska herečka a vykrikujem po našich deťoch, mám z toho občas dosť čudný pocit..Ale potom si poviem, že moje deti majú mamu, otca a babky a všetci sa snažime, aby boli spokojné.

Poznám deti, ktoré túto vymoženosť nikdy nezažili. Z nejakého dôvodu ich mama (otec býva väčšinou neznámy....) dala do detského domova. Keď si predstavím malinké bábätko ako putuje z pôrodnice rovno do domova, je to smutné. Sú, ale ľudia ktorí im tento domov nahradia. Moja mama robí práve toto. Pred 2rokmi začala pracovať pre detský domov a je z nej Profesionálny rodič. Najprv sa starala o malú Janku, ktorá je teraz adoptovaná a je strašne šťastná. Bol to pre mňa zázrak, keď som Janku išla pozrieť do jej novej rodiny. Všetko bolo také prirodzené, akoby ani nikdy nebola v detskom domove.

Má mamu, otca a aj babku a deda. Všetci sú strašne šťastní.

Teraz má mama malého Joja. Malého Joja nemali v domove radi, keď tam prišiel. Je mi do plaču, keď si predstavím malé bábo, ktoré sa zdá ľuďom ktorí sa o neho starajú, odporné. Našla sa ale jedna pani, ktorá ho mala rada a veľmi, keby mohla, adoptovala by si ho.

Potom sa dostal k mojej mame. Bolo to bábo, ktoré malo stuhnutý chrbátik, nevedelo sa pritúliť a preto, keď včera ku mne pribehol a objal ma (až ma skoro zaškrtil), som sa skoro rozrevala. Jojo je ako raketa, ale prirástol nám k srdcu tak ako malá Janka. Na budúci týždeň prídu jeho noví rodičia z Talianska. Modlím sa, aby to zvládol čo najlepšie, lebo podľa mňa deti sú Boží dar a preto si ich Pán Boh chráni viac ako čokoľvek iné.

2 comments:

Ajka said...

Je obdivujodné to, čo robí tvoja mama. Sama sa v poslednom čase zamýšľam, či sa nevydať tým smerom... Držím palce v dobrom diele.

Unknown said...

je to tazka praca, ale vysledky stoja za to. a mama uz skoncila...ale vsetky tri deti, ktore mala, su stastne adoptovane.pekny den, vierka